• Home
  • Bez glutenu
  • Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, śliwką suszoną, tahini i śmietaną ryżową.
0 0
Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, śliwką suszoną, tahini i śmietaną ryżową.

Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, śliwką suszoną, tahini i śmietaną ryżową.

Features:

    Składniki

    Sposób przygotowania

    Share

    To kolejny przepis na pyszne, szybkie, wegańskie i bezglutenowe spaghetti.
    Jeżeli przegapiliście, a szukacie czegoś w smaku zbliżonego do sosu bolońskiego – zajrzyjcie TUTAJ.

    Tym razem bardzo szybki do przyrządzenia i pyszny makaron z pieczarkami, cebulką oczywiście, uduszonymi w wegańskiej śmietanie ryżowej i dosmaczonej suszoną śliwką, koperkiem, bezglutenowym sosem sojowym i tahini.

    Dobre na po-treningową kolację, a jak na potrawę, w której nie ma dodatku strączków czy tofu, sporo w niej białka, bo aż blisko 22 g/porcję.

    Co ciekawe, ten sam makaron kukurydziany, tylko zapakowany inaczej, można kupić w dwóch różnych marketach 😉 Jest naprawdę rewelacyjny!

    A całość dopełniona pastelową aranżacją, wypatrzoną w sklepie Mondex 🙂 /deska drewniana ZOBACZ, talerz zielony ZOBACZ,  pojemnik np. na spaghetti ZOBACZ/

     

     

    Krok 1
    Oznacz jako zakończone

    Przygotowanie spaghetti

    1. Makaron gotujemy jak zwykle - na wrzątek, aż zmięknie i takie tam ;)
    2. Na patelnię dodajemy oliwę i delikatnie dusimy pokrojoną w księżyce cebulę, po chwili dodajemy pieczarki.
    3. Dodajemy tahini, sos sojowy, pokrojone śliwki suszone na kawałki, sos sojowy i posiekany koper, pieprz do smaku (sporo).
    4. Całość dusimy ok 10 minut.

    wegański chłodnik litewski
    poprzedni
    Wegański chłodnik litewski
    Wegański twarożek ze słonecznika
    następny
    Wegański twarożek z pestek słonecznika z nowalijkami.
    • 30 min
    • liczba porcji: 2
    • łatwe

    Udostępnij na Twoim profilu społecznościowym

    Możesz tez po prostu skopiować i udostępnić ten link

    Składniki

    Dopasuj liczbę porcji
    150 g Makaron spaghetti bezglutenowy (kukurydziany)
    400 g Pieczarki
    30 g Koper świeży cały pęczek
    30 g Tahini 2 łyżki
    51 g Sos sojowy bezglutenowy 3 łyżki
    50 g Śliwki suszone
    150 g Cebula biała 2 małe
    100 g Śmietana ryżowa
    do smaku Pieprz
    20 g Oliwa z oliwek 4 łyżki

    Nutritional information

    649 kcal
    1 porcja
    24,76 g białka
    1 porcja
    21,16 g tłuszcze
    1 porcja
    95 g węgl.
    1 porcja
    wegański chłodnik litewski
    poprzedni
    Wegański chłodnik litewski
    Wegański twarożek ze słonecznika
    następny
    Wegański twarożek z pestek słonecznika z nowalijkami.