• Home
  • Białkowe
  • Spaghetti bezglutenowe z czerwoną fasolą we włosko-hiszpańskim wydaniu.
0 0
Spaghetti bezglutenowe z czerwoną fasolą we włosko-hiszpańskim wydaniu.

Spaghetti bezglutenowe z czerwoną fasolą we włosko-hiszpańskim wydaniu.

Features:

    Składniki

    Sposób przygotowania

    Share

    Danie szybkie do przyrządzenia niczym Speedy Gonzales! Uzależniający jak koka Escobara. Ciemne i gęste jak nuty Bebe.
    Z tęsknoty za Hiszpanią, ciepłem, wielkimi pęczkami kolendry z lokalnego ryneczku. Z chęci odtworzenia nieco nuty sosu bolońskiego, choć do samego mi wcale nie tęskno.
    Żarłam, nie jadłam, żarłam je dokładając jeszcze, mając w misce nie dojedzone. Dwa dni z rzędu żarłam, pewnie będzie i trzeci.
    A i domowemu Mięsożercy smakowało, znaczy zacny – najeść można się nim do syta!

    PS. Mięsożerny odkrył rewelacyjny makaron bezglutenowy, kukurydziany – smakuje jak pszenny, nie rozpada się przy gotowaniu, a i na zimno jest smaczny, co w przypadku kukurydzianych makaronów jest bardzo dyskusyjne…

    Krok 1
    Oznacz jako zakończone

    Przygotowanie dania

    W czasie, kiedy gotujemy makaron (tradycyjnie :) ) przygotowujemy sos.
    1. Kroimy cebulę na drobno i szklimy na oliwie na patelni.
    2. Jedną całą papryczkę ostrą siekamy na krążki, razem z pestkami i dodajemy na patelnię.
    3. Trzemy na tarce 1 średniej wielkości marchewkę i dodajemy na patelnię. Dusimy całość chwilę.
    3. Otwieramy puszki z fasolą, odlewamy 1/3 zawartej tam "wody" i resztę wlewamy w całości na patelnię.
    4. Dodajemy triyaki, przyprawy, wyciskamy sok z całej cytryny.
    5. Na krótko przed podaniem dodajemy posiekaną kolendrę.

    falafele z dynią i kaszą jaglaną
    poprzedni
    Wegańskie kotlety z cieciorki (falafele) z dynią i kaszą jaglaną.
    wegański chłodnik litewski
    następny
    Wegański chłodnik litewski
    • 30 min
    • łatwe

    Udostępnij na Twoim profilu społecznościowym

    Możesz tez po prostu skopiować i udostępnić ten link

    Składniki

    2 łyżki Słodki sos Teriyaki bezglutenowy najlepiej BIO
    0.5 opakowania Makaron spaghetti bezglutenowy (kukurydziany)
    2 puszki Fasola czerwona z puszki
    2 szt. Cebula biała
    1 szt. Marchew średnia
    50 ml Oliwa z oliwek
    0.5 pęczka Kolendra świeża lub kilka gałązek
    do smaku Przyprawa do bolońskiego używam włoskiej, bio
    do smaku Sól (kamienna)
    1 szt. Cytryna
    1 szt. Ostra papryka chili
    falafele z dynią i kaszą jaglaną
    poprzedni
    Wegańskie kotlety z cieciorki (falafele) z dynią i kaszą jaglaną.
    wegański chłodnik litewski
    następny
    Wegański chłodnik litewski