0 0
Waniliowo-cytrynowy pudding jaglany.

Waniliowo-cytrynowy pudding jaglany.

Features:

    Składniki

    Sposób przygotowania

    Share

    Mamma Mia!!! Robiłam właśnie szybki makaron na obiad (oliwa z oliwek, por, suszony pomidor i pokrojona papryka chili), kiedy nagle przyszedł do mnie własnie on! Jeszcze wtedy nie wiedziałam, jaki nabierze ostateczny kształt. Ale smak kołatał się w głowie i wychodził uszami – muszę go znaleźć!

    Idealne jako deser, lekki i mocno energetyczny posiłek przed treningiem, rozgrzewające śniadanie, nadzienie do babeczek, nadzienie do naleśników… opcji jest wiele, zależą od Waszej wyobraźni.
    Sam w sobie jest „deliszys” „goordzes” etc. 😉

     

    Krok 1
    Oznacz jako zakończone

    Przygotowanie puddingu

    1. Do garnka (na małym ogniu) wlewamy wodę, wsypujemy płatki jaglane i mieszając rozgotowujemy je na bardzo miękko.
    2. Wsypujemy zawartość opakowania budyniu waniliowego.
    3. Blenderem ręcznym blendujemy całość na gładką masę (cały czas trzeba mieszać, żeby nie zrobiły się grudki)
    4. Jeżeli konsystencja jest za gęsta - dolewamy trochę wody, jeżeli za rzadka - odparowujemy wodę gotując dłużej pudding (cały czas trzeba mieszać).
    5. Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, imbir oraz ksylitol.
    6. Chwilę gotujemy (2-3 min.) i zdejmujemy z "ognia".
    7. Wyciskamy sok z 2 cytryn i dodajemy do puddingu.
    8. Przekładamy do miseczek i możemy dodać konfitur (np. malinowych, truskawkowych, z czarnej porzeczki, wiśniowych)
    9. Wcinamy, aż nam się uszy trzęsą! :)

    wegańskie brownie
    poprzedni
    Wegańskie, bezglutenowe obłędne brownie.
    zakwas buraczany
    następny
    Zakwas buraczany
    • 30 min.
    • liczba porcji: 6
    • łatwe

    Udostępnij na Twoim profilu społecznościowym

    Możesz tez po prostu skopiować i udostępnić ten link

    Składniki

    Dopasuj liczbę porcji
    300 g Płatki jaglane
    0.7 l Woda
    1 op. Budyń waniliowy
    0.5 szklanki Ksylitol
    2 łyżeczki Kurkuma
    2 łyżeczki Imbir w proszku
    4 łyżeczki Cynamon
    2 szt. Cytryna
    wegańskie brownie
    poprzedni
    Wegańskie, bezglutenowe obłędne brownie.
    zakwas buraczany
    następny
    Zakwas buraczany