• Home
  • Białkowe
  • Wegański twarożek z pestek słonecznika z nowalijkami.
0 0
Wegański twarożek z pestek słonecznika z nowalijkami.

Wegański twarożek z pestek słonecznika z nowalijkami.

Features:

    Składniki

    Sposób przygotowania

    Share

    Obłędny przepis na szybkie śniadanie! Jeżeli tęsknicie za smakiem kanapki z twarożkiem, ten twarożek ze słonecznika sprawi, że oszalejecie na jego punkcie 😀
    Jeżeli jednak chcecie spróbować go sądząc, że będzie smakował identycznie – to niestety czeka Was rozczarowanie.
    Rzeczywistość diety eliminacyjnej wiąże się z akceptacją faktu, że znane Wam od dzieciństwa smaki odejdą w zapomnienie, robiąc miejsce nowym, pysznym, ciekawym.
    To, czego nauczono Wasze kubki smakowe zostanie wywrócone do góry nogami, a gwarantuję Wam, że jeżeli otworzycie się na nowe – czeka Was podnieb-ien-na rozkosz!

    Krok 1
    Oznacz jako zakończone

    Przygotowanie ziaren słonecznika (wieczorem)

    Mając ochotę na taki twarożek na śniadanie, musimy namoczyć pestki słonecznika poprzedniego wieczoru, lub przynajmniej 2 h przed.
    Jest to krok kluczowy dla tego przepisu! :)
    Wsypujemy pestki słonecznika do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na przynajmniej dwie godziny. Najlepiej na noc.

    Krok 2
    20 min.
    Oznacz jako zakończone

    Przygotowanie twarożku

    Pestki słonecznika odsączamy z reszty wody, jeżeli została. Wkładamy do wysokiego naczynia lub miski blendera. Blendujemy na drobne kawałki wraz z olejem, do uzyskania zwartej masy, ale drobinki pestek mają pozostać widoczne/wyczuwalne. Siekamy szczypior i młodą cebulkę oraz kroimy rzodkiewkę.
    Szczypioru, rzodkiewki, soli i pieprzu musi być sporo - ta kompilacja spowoduje powstanie wyśmienitego smaku!
    Całość mieszamy - i od razu możemy nakładać na kanapki /oczywiście bez masła :) /

    spaghetti-wegańskie-z-pieczarkami-i-śliwką-suszoną
    poprzedni
    Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, śliwką suszoną, tahini i śmietaną ryżową.
    sałatka z buraków
    następny
    Sałatka z buraków z nowalijkami.
    • 20 min
    • liczba porcji: 2
    • łatwe

    Udostępnij na Twoim profilu społecznościowym

    Możesz tez po prostu skopiować i udostępnić ten link

    Składniki

    Dopasuj liczbę porcji
    200 g Pestki słonecznika
    0.75 l Woda
    1 pęczek Rzodkiewka
    1 pęczek Szczypiorek
    do smaku Sól (kamienna)
    do smaku Pieprz czarny
    2 łyżki Olej musztardowy z gorczycy białej
    spaghetti-wegańskie-z-pieczarkami-i-śliwką-suszoną
    poprzedni
    Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, śliwką suszoną, tahini i śmietaną ryżową.
    sałatka z buraków
    następny
    Sałatka z buraków z nowalijkami.